Sayfa: [1]   Aşşağı İn :)
Gönderen Konu: Dişeti Onarımı  (Okunma Sayısı 1502 Defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte.
Milena
Kraliçe
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 1175



Üyelik Bilgileri
« : 13 Ocak 2013, 07:30:21 »

Dişeti onarımına (jenjivoplasti), dişeti çıkarma (jenjivektomi) da denmesinin nedeni, dişetinin bir parçasının çıkarılmasıdır. Bu çıkarma, hasta dokuların kazınmasını (ama bu kez gözün denetimi altında) sağlar. Dişeti onarımına orta derinlikte, kemik düzeyinin altına inmeyen diş destek dokusu cebi durumunda başvurulur. Kemik düzeyinin altına inen cep durumunda, parçalı girişim yeğlenir. Kalın ve bağdokusu artmış bir dişeti bulunması ya da dişeti çevresinin bozulması (dişler arasındaki mukoza uzantılarının yassılması, dişeti yaralarının bıraktığı izler, v.b.) durumlarında da dişeti onarımı uygulanmalıdır.

Hazırlık

Diş destek dokusunu kazıma için yapılan hazırlıkla aynıdır.

Girişim

Uyuşturma

Burada da çoğunlukla yerel uyuşturma uygulanır; ama bazı özel durumlarda, genel bir uyuşturma gerekli olabilir.

Ameliyat tekniği

Birinci evre

Cebin dişetinden oluşmuş çeperinin çıkarılmasıdır. Dişeti cebi sondası yardımıyla, dişeti üstünde ceplerin derinliği işaretlenir. Birbirine yakın işaretler, keselerin en derin noktalarına uyan bir kanamalı noktalar dizisi çizilmesini sağlar. Bu noktalarla dişetinin serbest kenarı arasındaki yüksekliğin, cebin dişetinden yapılmış diş çeperine uyduğu kabul edilir. Bıçakla (bisturi) çıkarılacak olan, bu dişeti bölümüdür. Bıçağın ucu, dişetiyle : 45°’-lik açı yapacak biçimde eğik olarak yerleştirilir. Bıçağın dişin taç parçasına yönelen ucu, kanamalı nokta düzeyindeki bir noktada dişe değmelidir. Bıçakla diş kemerinin önce iç bölümünde, daha sonra dış bölümünde iki keşi yapılır; bu iki keşi arkada birleşirler. Daha sonra, dişeti serbest parçaları ayı-rıhr. Bu evrede cep açığa çıkarılmıştır.

İkinci evre

Bu evrede dişeti çıkarılır ve gözönüne serilmiş hasta dokular kazınır. Sistemli olarak her dişte tek tek gerçekleştirilir ve diş destek dokusunu kazımada olduğu gibi, oluşmuş lifsi bağdokuları, ölü dokular ve artıkları temizlenir.

Cerrahi taban dolgu maddesinin konması Daha sonra, yara özenle temizlenir ve diş destek dokusunu kazıma girişiminde kullanılanla’ aynı işlevi gören, ama çok daha uzun süre yerinde bırakılması gereken bir cerrahi dolgu maddesi konur. Yüzeyde örtücü doku tabakasıyla kaplanmamış bir dişeti parçası kaldığı için, bu tabaka oluşuncaya kadar, yani genel kural olarak en az 3 hafta, dişeti böyle dolgu maddesiyle korunmalıdır.

Ameliyat sonrası

Diş destek dokusunu kazımadaki gibidir. Yal. nızca, keselerin daha büyük olması nedeniyle, diş çıplaklaşmaları diş destek dokusunu kazımadakine oranla daha çok olacaktır.

PARÇALI AMELİYAT

Ameliyatın adı, bir dişeti parçasının kaldırılmasına dayanmasından gelir. Parçanın çıkarılması, diş destek dokusu ceplerinin gözle denetim altında kazınmalarını sağlar. Diş destek dokusu ameliyatlarının en kusursuzudur. Parçalı ameliyat, özellikle derin cep durumlarında-hele cepler kemik düzeyinden daha aşağı iniyorlarsa-gereklidir. Kemiğe yeniden biçim verilmesine (gerekli olduğu durumlarda) olanak sağlayan tek girişimdir. Ayrıca kazımadan sonra dişetine yer değiştirtmeyi ya da yeniden biçim vermeyi sağlayacak bir işlem gerekiyorsa, gene parçalı ameliyat uygulanır.

Diş destek dokusu cerrahisi. Bir üst sağ köpekdişi ve bir küçük azı dişi düzeyinde diş destek dokusu ceplerinin ameliyatla yokedilmesi. Solda, girişim sırasında bir mukoza parçası kaldırılmış. Sağda, dikişlerle bitirilmiş girişim.

Hazırlık

Diş destek dokusunu kazıma için yapılanla aynıdır.

Girişim

Uyuşturma

Öteki girişimlerdeki gibi yerel bir uyuşturma uygulanır. Ama bazı özel durumlarda, genel uyuşturma gerekebilir.

Ameliyat tekniği

Parçalı ameliyat, hasta diş kemerinin iç ve dış yüzlerinde ya da tek bir yüzünde yapılabilir. Tek yüzde yapıldığında, çoğunlukla dış yüze uygulanır. Öteki yüz ise, bir kazımayla ya da dişeti çıkarılmasıyla tedavi edilir.

Burada yalnızca dişin tek yüzünde uygulanan girişimi anlatacağız.

Bu girişim 3 temel evrede uygulanır:

— parçanın kaldırılması;

— kazıma ve kemiğin düzeltilmesi;

— oluşturulan yaranın temizlenmesi, dikilmesi ve cerrahi taban dolgu maddesi konması.

Parçanın kaldırılması

Diş kemeri düzlemine, kabaca düşey olan 2 dikey keşi yapılır.

Bunlar, kaldırılan parçanın genişliğini sınırlamaya ve sağlam dişeti bölümünü serbestleştirerek parçanın kaldırılmasını kolaylaştırmaya yarar.

Dişeti sınırında, parçanın uzunluğu boyunca yatay bir keşi yapılır. Bu keşi dişeti kabarcıklarını yapıştıkları yerlerden ayırır. Daha sonra, asıl kaldırma işlemi bir aygıt yardımıyla gerçekleştirilir. Parça, hekimin yardımcısının elindeki bir ya da birkaç açıcıyla (ekârtör) mukozadan ayrık tutulur.

Kazıma ve kemiğin düzeltilmesi

Gözle denetim altında, oluşmuş bütün lifsi bağdokuları ve bütün hasta dokular kazınır. Ölü seman, besin artıkları, yıkılmış dokular, dişeti altındaki diş taşı kalıntıları temizlenmeli, ceplerin dibi özenle kazınmalı ve son evrede cebin yüksekliği boyunca, iç yüzü örten dokular yokedilmelidir.

Oluşturulan yaranın temizlenmesi, dikilmesi ve cerrahi dolgu maddesi konması

Mikrop kırıcı bir sıvı kapsayan bir şırınga yardımıyla yara yıkanarak ya da aspiratörle emilerek, son küçük artıklar ortadan kaldırılır.

Sonra, kaldırılmış parça, kemiğe yapıştırılır ve ilerde yer değiştirmesini önlemek için uçlarından dikilir .Öteki diş destek dokusu girişimlerindeki koşullarda ve aynı nedenlerle bir cerrahi dolgu maddesi konur. Nedbeleşme süresi boyunca (yani 8-15 gün), dolgu maddesi yerinde tutulmalıdır.

Ameliyat sonrası

Genellikle öteki girişimlerdekine benzer. Çıplaklaşmalar, dişeti çıkarılmasındakine oranla çok daha azdır.
Logged
Kadın Temsilcisi
KadıncaForum
*****

Offline

Mesajlar: 27222

View Profile
Re: Dişeti Onarımı
« Posted on: 03 Mayıs 2024, 19:40:46 »

 
      uyari
Merhaba Ziyaretçi, Öncelikle Sitemize Hosgeldin. Ben KadıncaForum Botu Olarak Siteden Yararlanabilmeniz İçin, Üye Olmanızı Öneririm. Unutmayınız! Bu Site Sadece, Biz Kadınlara Özeldir.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Dişeti Onarımı oyunlari, Dişeti Onarımı programi, Dişeti Onarımı oyunu indir, Dişeti Onarımı program yükle, Dişeti Onarımı download, Dişeti Onarımı istenmeyen tüyler, Dişeti Onarımı resimleri, Dişeti Onarımı haber, Dişeti Onarımı yükle, Dişeti Onarımı lazer epilasyon, Dişeti Onarımı msn eklentisi, sarki sözleri
Sayfa: [1]   Yukarı Çık :)
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Estetik Dişeti Düzenlemeleri Yeni
Ağız ve Diş Sağlığı
AnqeL_qiRL 1 2303 Son Mesaj 18 Ağustos 2011, 01:51:12
Gönderen : !aysun!
Meme Onarımı Estetik Fiyatları – Fiyatı Yeni
Vücut Estetiği
kezban62 0 2175 Son Mesaj 17 Mayıs 2010, 19:25:00
Gönderen : kezban62
Kızlık Zarı Onarımı - Himen Onarımı Yeni
Vücut Estetiği
Milena 0 1914 Son Mesaj 02 Mart 2011, 11:55:10
Gönderen : Milena
Dişeti Hastalığı - Periodontitis Yeni
Ağız ve Diş Sağlığı
Milena 0 1542 Son Mesaj 04 Ocak 2013, 15:54:58
Gönderen : Milena
Dişeti Iltahabına Nar Suyu Yeni
Ağız ve Diş Sağlığı
Milena 0 1768 Son Mesaj 10 Ocak 2013, 22:55:30
Gönderen : Milena