7-8 Adet Mantar 1/2 Soğan 125 gr. Margarin 2 Çorba Kaşığı Un 1/2 Su Bardağı Süt 1 Et Suyu Tableti 3.5 Su Bardağı Su 1/2 Paket Krema Tuz Üzerine: 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Yemeğin Tarifi Mantarları ve soğanı çok ince doğrayın. Teflon tavada sote edin.
Ayrı bir kapta margarini eritin. 2 Çorba kaşığı unu kavurun. Yarım su bardağı süt ve et suyu tabletini ilave edin.
3. 5 su bardağı suyu ekleyin.
Sote edilmiş mantarları da tencereye alın. Kaynayınca kremayı ve tuzu ekleyin. tencereyi ocaktan alın.
Tereyağını eritin, çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın. Ynt: Kremalı Mantar Çorbası By: SagittariuS Date: 20 May 2013, 14:27:52 Nelere ihtiyacımız var?
300 gr mantar
1 orta boy soğan
100 ml krema,
6 bardak su
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Nasıl yapıyoruz?
Mantarları yıkayın ve doğrayın. Soğanları da yemeklik doğrayın ve tencerede sıvıyağla hafifçe kavurun. Mantarları ekleyerek kavurmaya devam edin. Üzerine suyu da ekleyerek orta ateşte kaynatın. Ayrı bir tavada sıvıyağı hafifçe ısıtın ve unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Un karışımına kaynayan çorba suyundan iki kepçe ekleyin ve iyice çırpın, daha sonra karışımı çorbaya ekleyin. Çorba kaynamaya başlayınca altını kısın ve 2-3 dakika pişirin. Kremayı ekleyerek çorbayı iyice karıştırın. Kısık ateşte 2- 3 dakika daha kaynattıktan sonra sıcak servis yapın.