Arşiv Anasayfa Çorbalar
Sayfalar: 1
Yaz Çorbaları Hafif By: SmBRN Date: 30 July 2010, 19:49:25
hafif çorba
Malzemeler:
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- 1 adet domates
- ½ demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı soya sosu Yapılışı:
Bütün malzemeyi iri parçalar halinde doğrayıp tencereye koyun, su ilave edip tencereye koyun ve pişirin. Soya sosu ilave edin.
Afiyet olsun.

yaz çorbası

malzemesi:(6 kişilik)
-1 küçük soğan
-1 büyük boy havuç
-1patates
-1 pırasa
-1 çarliston biber
- 1 çay bardağı kuskus
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı

ayrıca:
-2 talı kaşığı sebzeli çeşni
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı kurutulmus dere otu
-kırmızı pul biber

hazırlanışı:
zeytin yağı ile Doğranmış Soğanları kavurun.Rendelenmiş havuc ve patatesi ekleyip 2-3 dakika çevirin,(yağ az olduğundan tencerenin dibine sebzelerin yapışmaması için az kaynamış su ilave edebilirsinız.) ince ince yaprakları ile birlikte doğranmış pırasayı ve biberide ekleyip 2-3 dakika daha çevirin.1 litre kaynamış suyu ekleyin,kaynamasını beklemeden kuskusları ve baharatları ilave edin ve kuskus pişene kadar kaynatın.demlendikten sonra servis edebilirsiniz..

yaz çorbası 2

Malzemeler :
1 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
2 su bardağı yoğurt
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Birkaç dal taze nane
Yarım limonun suyu
1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı :
Buğdayı ve nohutu akşamdan ıslatın. Ayrı tencerelerde haşlayın.

Daha sonra, buğday ve nohutları aynı tencereye boşaltıp, üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin. Suyu bir taşım kaynatıp sonra soğumaya bırakın.

İçine iki su bardağı yoğurt ilave edin. Taze nane, maydanoz ve dereotu kıyıp, çorbaya ekleyin. Kaselere boşaltın. Limon suyunu ekleyin. Kasenin ortasına buz küpleri koyarak servis yapın.


Yaz çorbası 3

Malzemeler

8 bardak et suyu
1 büyük havuç
4 büyük sarı patates
2 küçük kabak
2 orta dolmalık biber
200 gram taze fasulye
5 orta domates
1/2 bardak bezelye
2 orta boy kurusoğan
3 yemek kaşığı tereyağ
maydanoz,dereotu,kereviz yaprağı
4 diş sarmısak
Tuz

1 — Bir tencereye; 3 silme çorba kaşığı tereyağ, küçük kesilmiş 2 orta soğan, fındık büyüklüğünde doğranmış 1 büyükçe havuç, hepsi kıyılmış 4 diş sarımsak, 1 demet maydanoz ve yarım demet kereviz yaprağı koyarak, durmadan karıştırmak suretiyle 5 dakika kadar kavuralım, sonra bunlara soyulmuş ve küçük kesilmiş 5 orta domates ilâve ederek, domatesleri de soğanlarla 5 dakika daha kavurmaya devam edelim, sonra bunlara 8 bardak et suyu ile 2 tatlı kaşığı da tuz katarak, kaynamaya bırakalım.

2 — Kaynayınca, tencereye, soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış 4 büyükçe sarı patates, 1 küçük kabak, kenarları alınmış, çeyrek parmak en ve boyunda doğranmış kesinlikle kart olmayan çalı fasulyesi, ateşte kızartılmış ve kabukları soyulmuş ve küçükçe doğranmış 2 orta dolmalık biberle, varsa yarım bardak da iç bezelye ilâve ederek, tencerenin kapağını kapatalım ve çorbadaki sebzeler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı
40 dakika kısık ateşte pişmeye bırakalım, sonra çorbaya kıyılmış 1 demet dereotu katalım, iyice bir karıştırdıktan sonra kâseye alalım ve servis yapalım.

Bayat ekmekle yaz çorbaları

Hünkâr çorbası malzemeleri

1 bayat ekmek içi

1 su bardağı süzme yoğurt

8 su bardağı et suyu

Yarım çay kaşığı kırmızı tozbiber

2 çorba kaşığı margarin, tuz
# Hünkâr çorbası hazırlanışı

Hünkâr çorbası: Ekmek içini ufalayıp derin bir kaba alın. Yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. 7-8 saat bekletip tekrar karıştırın.
Bir tencerede et suyunu kaynatın. Yoğurtlu ekmek içini ilave edip 15 dakika karıştırarak pişirin.
Margarini tavada eritip kırmızı tozbiberi ilave edin. Karıştırıp çorbaya ekleyin. Tuz ilave edip kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın. Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın.

SiteMap - İmode - Wap2