Ender Saraç bacak eriten diyet formülündeki en önemli gıda kayısı ve badem müslisidir.
Müslinin hazırlanışı 2 fincan yulaf ezmesi, 2 fincan kırılmış fındık içi, 1 fincan buğday, 1 fincan çekirdeksiz kuru üzüm, 1 fincan ayçiçek tohumu, 1 fincan badem, 1 fincan ince şekilde kıyılmış kuru kayısı, temin ettiğiniz malzemelerin hepsini karıştırıp blenderden geçirin. Hazırladığınız müsliyü 12 eşit porsiyona ayırın ve her porsiyonda 1 bardak yağsız diyet sütün içine ilave edip için.
Sabah kahvaltısında ; 1 porsiyon müsli,
Ara öğünde ; 1 adet yeşil elma kabuklu olarak yiyin
Öğle yemeğinde ; 1 porsiyon müsli ve 1 adet muz
Ara öğünde ; 1 avuç ceviz içi
Ana öğün olarak ; temel gıdalarla birlikte meyve
Yatmadan 1 saat kadar önce ; 1 adet yeşil elma, 5 adet kuru kayısı, 4 adet erik tercih ettiğiniz bir tanesini seçebilirsiniz.
Ana öğünler ;
Pazartesi ; 1 porsiyon tavuk ızgara (derisiz), 1 porsiyon yeşil salata, 1 adet meyve,
Salı ; 2 adet yumurta ile hazırlanmış sebzeli omlet,
Çarşamba ; 1 porsiyon spagetti, 1 adet mevsim meyvesi
Perşembe ; 1 porsiyon balık ızgara, kibrit kutusu büyüklüğünde helva, 1 bardak portakal suyu
Cuma ; 1 porsiyon ton balıklı yeşil salata, 1 adet lop yumurta, 1 adet meyve
Cumartesi ; 1 parça hindi göğsü, mısırla karıştırılmış yeşil salata, 1 adet meyve
Pazar ; 3 ince dilim rosto edilmiş biftek, havuçlu brokoli salatası, 1 adet haşlanmış patates, 1 adet mevsim meyvesi
Öğünlerde 2 dilimi geçmemek koşulu ile çavdar ekmeği tüketebilirsiniz. Bacak eriten diyet programını egzersiz ve fiziksel hareketler ile tamamlamanız daha hızlı bir şekilde arzu ettiğiniz fiziğe kavuşmasını sağlar.