Arşiv Anasayfa Et Yemekleri
Sayfalar: 1
Biberiyeli Kuzu Budu Sarması By: PnR_Sz Date: 06 May 2010, 18:26:54
Malzemeler
1 adet kuzu budu
1 tatlı kasığı biberiye
1 adet soğan
1 kahve fincanı mısırözü yağı
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
3 adet haşlanmış havuç
Tuz, karabiber
Bağlamak için: Pamuk ipliği
Sosu için:
1 kahve fincanı mısırözü yağı
3 diş sarmısak
1 çorba kasığı salça
1 kahve fincanı sirke
1 çay bardağı su
Yeteri kadar tuz, karabiber






Yemeğin Tarifi 
Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp, bütün olarak açın. Soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber, 1 tatlı kasığı biberiye ve 1 kahve fincanı mısırözü yağı karıştırıp, etin üzerine sürün. Etin üzerine bıçakla çentikler atın. Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlemiş havucu koyun. Rulo seklinde sarın. İple her yerinden sıkıca bağlayın.

Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın. Sürekli çevirerek ruloyu hafif kızartın. Bu arada pişirme sosu için, tavaya mısırözü yağını alın. Salça, dövülmüş sarmısak, 1 kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir tasım kaynatın.

Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun. Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.
Ynt: Biberiyeli Kuzu Budu Sarması By: Karaelmas Date: 04 July 2013, 08:38:01
Teşekkürler.
Ynt: Biberiyeli Kuzu Budu Sarması By: cananu Date: 20 July 2013, 14:24:53
TEŞEKKÜRLER
Ynt: Biberiyeli Kuzu Budu Sarması By: nuurkaraman Date: 04 August 2013, 22:55:04
teşekkürler


SiteMap - İmode - Wap2