Arşiv Anasayfa Et Yemekleri
Sayfalar: 1
Mantarlı Dana Eskalop By: PnR_Sz Date: 06 May 2010, 18:37:26
Malzemeler
8 Adet Dana Eskalop
2 Adet Biber(biri kırmızı,diğeri yeşil ya da sarı)
200 gr Mantar
Maydanoz
1 Yumurta
1 Diş Sarmısak
Limon
80 gr Kalın Dilimlenmiş Jambon
Tereyağı ya da zeytinyağı
Tuz, Karabiber






Yemeğin Tarifi 
Biberleri yıkadıktan sonra şeritler halinde doğrayın.

Bir tavada erittiğiniz 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağında sarmısağı öldürün. Sarmısakları çıkarın, aynı yağa biberleri atıp 10 dakika harlı ateşte kızartın.

Mantarları yıkayıp dilimleyin. Zar şeklinde doğranmış jambonla birlikte biberleri kızarttığınız tavaya mantarları da atın. 10 dakika kadar kızarsınlar.

Dana eti dilimlerini ekleyin ve 8 dakika kadar iki taraflı iyice kızartın.

Bir limonun suyuyla yumurtayı iyice çırpın, bir tutam kıyılmış maydanozu ekleyin.

Eti ateşten indirdikten sonra sıcak bir tabağa döşeyin.

Limon ve yumurtayla hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökün, ateşi söndürüp hızla karıştırın. Karışımı et dilimlerinin üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.
Ynt: Mantarlı Dana Eskalop By: SmBRN Date: 18 June 2010, 14:06:58
Teşekkürler.
Ynt: Mantarlı Dana Eskalop By: Karaelmas Date: 04 July 2010, 12:17:52
Teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2