Arşiv Anasayfa Reçeller, Marmelatlar
Sayfalar: 1
Kayısı Reçeli By: SmBRN Date: 08 December 2010, 21:03:10


Malzeme:
1 kg kayısı
1kg tozşeker
2 su b.su
1 limon suyu
1 çay b. badem veya kayısı çekirdeği

Hazırlanışı:

Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerinden ayırın. Tencereye tozşeker ve suyu alıp şerbet gibi kaynatın. İçine kayısıları ekleyin. Kıvam alana kadar pişirin. En son limon suyunu ve kayısı çekirdeklerini ekleyin. Sıcak, sıcak kavanozlara doldurun.

Ağzını kapatın. Ekmeklere sürülebilir kıvamda nefis bir reçel oldu. kayısı reçeli yapmanın tam zamanı.

 

Malzemeler

1 kg. kayısı (şekerpare)
5- 6 su bardağı şeker
çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu
Yapılışı

1- Kayısılar yıkanıp bölünmeden çekirdekleri çıkarılır.

2- Şeker 3 bardak su ile kaynatılıp iyice koyulaştırılır.

3- Hazırlanan kayısılar bütün olarak ilave edilip yavaş
yavaş kaynatılır. Ateş kapatılıp bir gün suyunda bekletilir. Sulanmışsa biraz daha kaynatılıp limon suyu ilave edilir. Ilıyınca önce taneleri kavanoza konur sonra suyu ilave edilir.

4- Kayısılar şurubunda bir taşım kaynatıldıktan sonra limon suyu katılıp cam veya emaye bir kaba alınır. Üzerine tülbent örtülür ve güneşte kıvamı koyulaştırılır.

Not: Kızılcık, erik, şeftali reçeli de aynı şekilde yapılır.
Yalnız şeftali sert olmalı, dilimlenip kabukları soyulmalıdır.
Ynt: Kayısı Reçeli By: Karaelmas Date: 17 July 2013, 00:44:18
Teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2