Arşiv Anasayfa Reçeller, Marmelatlar
Sayfalar: 1
Tropikal Reçel By: SmBRN Date: 08 December 2010, 21:06:22
TROPİKAL REÇEL




MALZEMELER:
1 papaya (yaklaşık 300 gr)
1 küçük ananas (yaklaşık 300 gr)
Yarım kavun (yaklaşık 500 gr.)
2 limonunun suyu ve rendelenmiş kabuğu 150 gr esmer tozşeker
500 gr reçel şekeri (2:1)
5 çorba kaşığı rom


HAZIRLANIŞI:
Tüm meyvelerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra minik minik doğrayın. Toplam ağırlık yaklaşık 900 gr olmalı.
Meyve karışımını limon suyu ve kabukları, şeker, reçel şekeri ve romla karıştırın. Karıştırarak, reçel şekeri paketinin üzerindeki tarife göre 3 - 4 dakika kaynatın. Üstte biriken köpüğü alın. Reçeli kavanozlara doldurup kapaklarını kapatın.
Ters çevirerek 5 dakika temiz bir mutfak örtüsü veya havlunun üzerinde bekletin.Afiyet olsun.

SiteMap - İmode - Wap2