Arşiv Anasayfa Reçeller, Marmelatlar
Sayfalar: 1
Vişne Marmelatı By: SmBRN Date: 08 December 2010, 21:08:25
Malzemeler:

5 kilo şeker
2 su bardağı su
5 kilo olgun vişne

Hazırlanışı:

Vişneleri bol suda iyice yıkayıp, sapları ile birlikte tencereye koyun, tencereye iki su bardağı su ilave edip, kapağını kapattıktan sonra ateşe oturtun. Vişneler saldıkları suyu tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Vişneleri tahta bir kaşık yardımıyla ezip süzgeçten geçirin. Şeker katın ve tekrar ateşe oturtun. Karıştırarak, marmelat koyuluğuna gelinceye dek kaynatın. Marmelat kıvamına geldiğinde tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Vişne marmelatı ılındığında kavanozlara boşaltın ve soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde saklayın.

SiteMap - İmode - Wap2