Arşiv Anasayfa Reçeller, Marmelatlar
Sayfalar: 1
Franbuaz Reçeli By: SmBRN Date: 08 December 2010, 21:08:39
Malzemeler:

1 adet büyük portakal
1 kilogram frambuaz
1 kilogram tozşeker
50 gram badem
1 çay kaşığı tereyağı
1 adet limon suyu

Yapılışı:

Portakalı soyun. Ardından minik minik doğrayın.
Frambuazları ayıklayıp, süzün. Genişçe bir tencerede frambuazları, şekeri ve portakalı karıştırın ve orta ateşe pişirin. Şeker eridikten sonra tereyağını ilave edin. Çok kısık ateşte fazla kaynatmadan 10-15 dakika kadar pişirin. Limon suyunu ekleyin.

Bademleri suya koyun ve bekletin. Kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirin.

Tencereyi ocaktan almadan önce bademleri ilave edin. Reçeli bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın.

NOT: Frambuaz çok dayanıksız olduğu için alınır alınmaz kullanılması gerekmektedir. Bu reçeli taze frambuaz bulamadığınız aylarda donmuş frambuaz kullanarak da hazırlamanız mümkün.

SiteMap - İmode - Wap2