Kızılcıklı Erik Reçeli By: SmBRN Date: 08 December 2010, 21:09:44 Malzemeler.
1 kg. ufak mürdüm eriği 350 gr kızılcık 4 su bardağı şeker 2-3 damla limon
yapılışı. yıkayıp ikiye bölün. çekirdeklerini çıkarıp ayrı ayrı tencerelerde 3-4 dakika haşlayın. (erikleri epeyce büyük bir tencere haşlayın, kızılcıklar için ufak bir tencere yetiyor). orta boy bir tencerenin üstüne bir tel süzgeç yerleştirin ve eriklerle kızılcıkların sadece kabukları + biraz posaları kalana kadar süzün. (posaları eklemiyorsunuz) sonra tencereye 4 su bardağı şeker döküp 1, 1-5 saat iyice reçel kıvamına gelene kadar pişirin. bir de hiç su ekleyin.bu arada meyveleri haşladığımız suları birleştirip 2 su bardağı şeker ekleyerek şerbet yapın. soğukken tadı çok güzel oluyor...