Arşiv Anasayfa Reçeller, Marmelatlar
Sayfalar: 1
Karpuz Kabuğu Reçeli By: SmBRN Date: 08 December 2010, 21:12:48
Malzemeler
1 kilo karpuz kabugu
1,5 kilo toz seker
1 paket
vanilya
1 limon suyu
1 avuç sönmemis kireç kaymagi

Tarifi
Karpuz kabuklarinin yesil kisimlari soyulup atilir. Kalan beyaz kisimlar baklava dilimi seklinde kesilir ve bir gece sönmemis kirece yatirilir. Ertesi gün bol suyla yikanarak üç kez suyu degistirilmek
suretiyle onar dakika pisirilir. Üzerlerine 1,5 kilo toz seker ekilerek bir gece buzdolabinda bekletilir. Ertesi gün, üzerini örtecek kadar su konup hafif ateste koyulasana dek kaynatilir. Kivama gelince vanilya ve limon suyu eklenerek 15 dakika daha kaynatilir ve indirilir.

KARPUZ KABUĞU REÇELİ

MALZEME:
Kalın karpuz kabuğu
1 kg. Şeker
2 kg. Sönmüş kireç
1 su bardağı Karanfil
1 çorba kaşığı Limon tuzu
1 paket Limon
1 adet Şerbet boyası
1 çay kaşığı

YAPILIŞI: Karpuz kabuğunun içinin kırmızı kısmı, dışının yeşil kısmı kalmayıncaya kadar soyulur. 3 - 4 cm. çapında karelere bölünür. İsterseniz arzu ettiğiniz şekli vererek de bölebilirsiniz. Sönmüş kireç sulandırılır, içine kesilen karpuz kabukları atılıp 15-20 dakika bekletilir. Kireçli sudan çıkarılan karpuz kabukları bol suda iyice yıkanır. Bir tencereye su konup içinde yıkadığımız kabuklar haşlanır. Kabuklar yumuşayıncaya, çataldandüşünceye kadar iyice kaynatılır. Tencere ateşten indirilip karpuz kabukları içinden alınıp süzülür. Bir başka tencerenin içine konan haşlanmış kabukların üzerine karanfil ve toz şeker konulup örtülür. Böylece 8 - 10 saat bekletilir. Bekleme süresi bitince orta hararetli ateş üzerinde kabuklar kaynatılır. Kaynamaya başlayınca içine limon tuzu, limon suyu ve şerbet boyası ilave edilir. Reçel kıvama gelince köpükleri alınıp kavanozlara konur. Soğuyunca kavanozların ağzı kapatılır.

SiteMap - İmode - Wap2