Yeşil Erik Reçeli By: SmBRN Date: 08 December 2010, 21:16:38 Malzeme : 1 kg yeşil erik, 2 kg. toz şeker, 2 bardak su, 2 çorba kaşığı limon suyu.
Yapılışı: 1- Toz şeker, limon suyu ve suyu tencereye koyup bir taşım kaynatın. 2- Yıkanmış yeşil erikleri ilave edin. Hafif ateşte erikler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın. 3- Şurubun koyulaşıp koyulaşmadığmı arasıra kontrol edin. 4- Eğer kaşık ucuyla alınıp, su dolu çay bardağına damlatılan reçel top olup camlaşıyorsa, kıvama geldi demektir. 5- Reçelin üzerindeki köpüğü delikli kepçe ile temizledikten sonra, tencereyi ateşten alın. 6- Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın.