Arşiv Anasayfa Reçeller, Marmelatlar
Sayfalar: 1
Yeşil Erik Reçeli By: SmBRN Date: 08 December 2010, 21:16:38
Malzeme :
1 kg yeşil erik,
2 kg. toz şeker,
2 bardak su,
2 çorba kaşığı limon suyu.

Yapılışı:
1- Toz şeker, limon suyu ve suyu tencereye koyup bir taşım kaynatın.
2- Yıkanmış yeşil erikleri ilave edin. Hafif ateşte erikler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.
3- Şurubun koyulaşıp koyulaşmadığmı arasıra kontrol edin.
4- Eğer kaşık ucuyla alınıp, su dolu çay bardağına damlatılan reçel top olup camlaşıyorsa, kıvama geldi demektir.
5- Reçelin üzerindeki köpüğü delikli kepçe ile temizledikten sonra, tencereyi ateşten alın.
6- Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın.

SiteMap - İmode - Wap2