Arşiv Anasayfa Reçeller, Marmelatlar
Sayfalar: 1
Vişne Reçeli By: SmBRN Date: 08 December 2010, 21:30:37

Malzemeler

1.280 gram vişne
2 kilo şeker

Yapılışı

Vişnenin çekirdeklerini sap tarafından iğneyle bozmadan çıkarınız. Şekeri kestirip tencereyi ocaktan indirdikten sonra, vişneleri azar azar atınız. Tabakta kalan suyu da üzerine döküp tekrar ateşe koyunuz. Kabardıkça ateşten indirip tekrar koyunuz. Ara sıra kenarlarından köpüğünü alınız. Çok fazla kabarırsa bir az su ekleyebilirsiniz. Piştiğini anlamak için de bir az suyundan ve tanesinden bir tabağa alınız. Soğuyunca tane sudan ayrılmazsa hemen ateşten indiriniz. Tencereyi olduğu yerde oynata oynata kalan köpüğünü içiriniz. Az bir şey köpüğü artarsa da kaşıkla alınız. Soğuyuncaya kadar üzerini kapamayınız. Sonra kavanoza delikli bir kepçe ile taneleri koyup üzerine de suynu ilave ederek kaldırınız.

MALZEMELER
* 1 kg vişne
* 2 kg şeker
* 1/2 limon suyu

TARİF

1. Öncelikle vişneleri yıkayıp ezmeden çekirdeklerini çıkarın.
2. Derin bir tencereye alın ve şekeri üzerine dökün.
3. Bir gece bu şekilde beklettiğiniz vişleneri sulanınca kısık ateşte kaynatın.
4. Kaynamaya başlayan reçele yarım limon suyu ilave edin.
5. Yaklaşık 15-20 dk. kadar köpüklerini alarak kaynatın.
6. Sıcakken kavanozlara doldurup sıkıca kapatın.

SiteMap - İmode - Wap2