3 Yemek kaşığı -Susam 2 Su bardağı -Su 1 Su bardağı -Bütün Ceviz 4 Su bardağı -Pekmez 2 Su bardağı -Kuru incir
Yapılışı:
-Öncelikle kuru incirlerin her birini dörde bölelim ve bol ılık suda yıkayıp, süzdürelim. -Öte yandan orta boy bir tencerenin içine su ve pekmezi birlikte koyalım. -Bir tahta kaşıkla karıştırıp, ocağın üstüne oturtalım, altını açalım. -Pekmezli su kaynamaya başlar başlamaz incirleri içine ekleyelim. -Hep birlikte 15-20 dakika kısık ateşte pişirelim. -Sonra altını söndürüp susamı ve ceviz içlerini ilave edip, yine tahta kaşıkla karıştırıp, soğumasını bekleyelim. -Orta boy bir kavanoza doldurup, ağzını sıkıca kapatalım. -Ya buzdolabında ya serin, ya da güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim.