Arşiv Anasayfa Reçeller, Marmelatlar
Sayfalar: 1
Karışık Marmelat By: SmBRN Date: 08 December 2010, 21:39:05
Malzemeler:

350 gram kayısı,
350 gram olgun erik
350 gram şeftali
1 kilo şeker
1 gram limon tuzu ve ya bir limonun suyu.


YAPILIŞI
En iyi marmelatların elma, armut, erik, şeftali ve kayısı gibi meyvelerden yapıldığını yazmıştık, karışık olarak bir marmelat tarifi yapacağız;
1. Marmelatlık meyvelerden 350şer gram kayısı, erik, şeftali gibi meyvelerin kabuk, çekirdek, sap ve yenmeyen kısımları çıkardıktan sonra hepsi birlikte az bir su ile bir tencereye konur. Elle kolayca ezilecek hale gelince ateşten alınır. Kevgirden geçilir ve ezmesi elde edilir. Hiç bir zaman marmelada fazla su katılmaz çünkü bunu koyulaştırmak güçtür. Fazla ateşte kalınca da hoş olmazlar. Renklerini ve nefasetlerini kaybedip esmer bir renk alırlar.
2. Bu ezme tencereye konarak pişirilmeye başlanır. Evvelce anlatıldığı gibi pişerken şeker partileri halinde verilir.
3. Marmelatlar ateş üzerinde kıvamlı bir şekilde karıştırılır. Olup olmadığını anlamak için ayrı bir usul de; Kaynama kaşığı çekildiği zaman bıraktığı boşluk çabuk bozulmazsa olmuş demektir.
4. İndirileceğine yakın limon tuzu veya bir limonun suyu katılır. Bir dakika kadar kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Sıcak olarak kavanoza doldurulur.
Marmelatların saklanması:
Marmelat sıcak olarak kavanoza doldurulduktan sonra: asidin kaynar suyla eriyiğine batırılmış yağlı kağıt ile örtülür, sonra kavanozun kapağı sıkıca kapatılır

SiteMap - İmode - Wap2