Arşiv Anasayfa Reçeller, Marmelatlar
Sayfalar: 1
Kireç Kaymağında Çilek Reçeli By: SmBRN Date: 08 December 2010, 21:42:54
çilek reçeli - Reçel tarifleri





=Malzemeler=

1 kilo çilek
1 kaşık limon suyu
1.300 gr. şeker

=hazırlanışı=

Çilek tanelerinin reçel içinde tane tane olmalarını istiyenler sapları ayıklanmış çilekleri içinde bol kireçli su olan tencereye atarak iki saat kireçli suda bıraktıktan sonra 1 defe kireçsiz bol suda yıkamalı ve kalın süzgeç içinde süzülmeye bırakmalıdır. Daha sonra 2 su bardağı su ilave edip şekeri de koyarak pişirmelidir.

Kirecin yapılması: 250 gr kireç 5 kilo su ile 4 saat bekletilir. Tahta bir kaşıkla karıştırılır. İyice durulmuş kireç suyunu bulandırmadan üstünden alınır.

SiteMap - İmode - Wap2