Arşiv Anasayfa Reçeller, Marmelatlar
Sayfalar: 1
Yeşil Ceviz Reçeli By: SmBRN Date: 08 December 2010, 21:46:45
MALZEMESİ

50 Adet ceviz (yeşil küçük),
1 Kg. tozşeker,
3 Bardak su,
1,5 Limon suyu,
1 Tutam karanfil.
Kireç suyu.

YAPILIŞI

1.Cevizler normal cevizin yarısı kadarken yeşil olarak ağaçtan toplayınız,
2.Her gün suyunu değiştirerek su içinde sekiz gün
bekletiniz,
3.Cevizleri 1 saat kireçli suda bırakınız
4.Bol suda çalkalanmış cevizleri iki kere suyunu değiştirerek yumuşayana kadar kaynatınız,
5.Üç bardak su ile şekeri kaynatınız,
6.İyice süzülmüş cevizleri iğne ile ara ara deliniz ve bir kısmına karanfil batırınız,
7.Cevizleri kaynayan şuruba ilâve ediniz,
8.Reçel koyulaşınca 1,5 limon suyu ilâve ediniz,
9.8-10 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alınız

SiteMap - İmode - Wap2