Yeşil Incir Reçeli By: SmBRN Date: 08 December 2010, 21:47:11 yeşil incir reçeli:
malzemeler: 1 kilo yeşil incir 1 kilo şeker 750 ml. su 3 paket vanilya 3 adet karanfil yarım limon suyu
yapılışı:
1 kilo yeşil incirin kabuklarını soyuyoruz çok az yumusayana kadar haşlıyoruz çatalı batırın hafif girerse tamam. suyunu süzüyoruz soğuk suya koyuyoruz. 1 gün bekletiyoruz. arada 4 kez suyunu deyistiriyoruz. 1 kilo sekere 750 ml. su ilave ediyoruz kaynatıp kıvamı gelince incirleri sudan alıyoruz. incirlerin suyunu elimizle sıkıyoruz kıvamı gelmiş şerbete ekliyoruz. 20 dakika kadar kaynatıyoruz. 3 paket vanılya ve yarım limon suyunu karıştırıyoruz reçele ekliyoruz. 3 adet karanfil ekliyoruz karıştırıyoruz. 1 taşım kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz. not: incir kabukları soyulmuş olarak pazarlarda ve marketlerde satılıyor.Ynt: Yeşil Incir Reçeli By: haticedevecioglu Date: 08 October 2015, 09:22:46 Teşekkürler.Önümüzdeki yıl mayıs ayında deneyeceğim. Balıkesir civarında 19 Mayıs'tan sonra çoğu incir acılaşıyor. Bu reçeli mayısın ilk haftalarında yapmalıyız.