Arşiv Anasayfa Reçeller, Marmelatlar
Sayfalar: 1
Bol Vitaminli Reçel By: SmBRN Date: 08 December 2010, 21:52:41


içindekiler

    * 4 kivi
    * 3 şeftali
    * 200 ml greyfurt suyu
    * 500 gr reçel şekeri


hazırlanışı

    * Kivileri soyup ikiye bölün. Ardından küp küp doğrayın.
    * Şeftalileri kaynar suya atıp kısa bir süre bekletin. Kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeğini çıkardıktan sonra püre haline getirin.
    * Tüm malzemelerin ve meyve suyunun ağırlığı birlikte 1 kg olmalı.
    * Şeftali püresini, kivileri ve greyfurt suyunu şekerle karıştırın. Karıştırarak şeker paketinin üzerindeki tarife göre 3-4 dakika kaynamasını bekleyin.
    * Tencereyi ocaktan alıp reçelin köpüğünü alın. Reçeli, sıcak suyla yıkadığınız ve kuruladığınız kavanozların içine doldurup kapaklarını kapatın.
    * Kavanozları ters çevirip 5 dakika kadar bir örtü veya havlunun üzerinde bekletin.


SiteMap - İmode - Wap2