Arşiv Anasayfa Reçeller, Marmelatlar
Sayfalar: 1
Balkabağı Reçeli By: SmBRN Date: 08 December 2010, 21:53:13
Balkabağı Reçeli Tarifi - Balkabağı Reçeli Yapılışı - Balkabağı Reçeli Nasıl Yapılır


Malzemeler

1 tatlı kaşığı tarçın
2 paket vanilya
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 su bardağı şeker
500 gr bal kabağı
1 çay bardağı hindistan cevizi
Bir salkım üzüm

Yapılışı

Bal kabağını rendenin iri gözünle rendeleyin. Bir buçuk bardak su ile kaynatın. Kabaklar pişince içine şekeri, bir salkım sıkılmış üzüm suyunu ilave edin. Şekerle kaynasın. Kısık ateşe alın ve 15-20 dakika pişirin. İçine vanilya, tarçın ve ceviz ilave edin. 5-8-dakika daha kaynatın. Ateşten indirin. Biraz daha hindistan cevizi ve vanilya ekleyip karıştırın. Kuru kavanozlara yerleştirin.

SiteMap - İmode - Wap2