Arşiv Anasayfa Reçeller, Marmelatlar
Sayfalar: 1
Bergomot Çaylı Reçel By: SmBRN Date: 08 December 2010, 21:53:26
Bergomot Çaylı Reçel Tarifi - Bergomot Çaylı Reçel Yapılışı - Bergomot Çaylı Reçel Nasıl Yapılır


Malzemeler:
1 yemek kaşığı bergomot aromalı çay
1 kg şeker
2 portakal
2 elma
2 tanede kalem tarçın

Yapılışı:

1 yemek kaşığı bergomot aromalı çayı 4,5 bardak sıcak suda 10 dk demleyin.süzün. üzerine 1 kg şeker ekleyip şurup kıvamında pişirin.

2 portakalın suyunu sıkın.kabuklarını ince dilimleyin. kabukları 20 dk haşlayın.2 elmayıda soyup ince dilimleyin.sonra elmayı portakal suyunu ve kabukları nı 2 tanede kalem tarçını çaylı şerbete ekleyin. reçel kıvamına gelene dek kaynatın.

kıvamı anlamak için reçelin içinden kaşık ile alıp döktüğümüzde ip ip akıyorsa olmuştur.

SiteMap - İmode - Wap2