Arşiv Anasayfa Reçeller, Marmelatlar
Sayfalar: 1
Karanfilli Armut Marmelatı By: SmBRN Date: 08 December 2010, 21:56:20

Malzemeler :
2 kg.armut
2 kg.toz şeker
2 limon
1 çorba k.karanfil


Hazırlanışı :
2 kg.armutun kabuklarını soyun.Armutların çekirdek kısımlarını çıkartın.Armutları geniş bir tencereye alın.Üzerine 2 kg.toz şeker ilave edin ve kaynamaya pişirmeye bırakın.Armutlar pişitikten sonra blendırdan geçirin ve püre kıvamına getirin.

Üzerine 2 adet limon suyu sıkın.Püre kıvamına gelen armutların üzerine 1 çorba kaşığı karanfil ilave edin.Armut marmeladını tekrar bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.Armut marmeladı soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın.

SiteMap - İmode - Wap2