Arşiv Anasayfa Reçeller, Marmelatlar
Sayfalar: 1
Nar Reçeli By: SmBRN Date: 08 December 2010, 21:57:30

NAR REÇELİ

Malzemeler

* 3.5 su bardağı taze sıkılmış nar suyu*
* 1 su bardağı ayıklanmış nar*
* 3 su bardağı (600 gram) şeker
* 1 adet limonun suyu

* 2.5 kilo nar 3.5 su bardağı nar suyu ve 1 su bardağı ayıklanmış nar için yeterli olacaktır. 1 su bardağı ayıklanmış nar 1 adet büyük boy nara denk gelir.

Yapılışı

1. Bir adet narı kenara ayırıp diğer narların suyunu sıkın.
2. Kenara ayırdığınız narın tanelerini ayıklayın ve bir kasede bekletin.
3. Büyük boy bir tencerede nar suyunu ve şekeri karıştırın ve kaynama noktasına getirin.
4. Ardından altını biraz kısıp, yüksek orta ateşte pişirmeye devam edin.
5. Tepede pembe köpük biriktikçe bir kaşık yardımıyla üzerinden alıp ayrı bir kaseye aktarın.
6. Yaklaşık yarım saat sonra ayıklanmış olan 1 su bardağı nar tanelerini de ekleyip pişirmeye devam edin.
7. 20 dakika sonra 1 limonun suyunu ekleyip 10 dakika daha pişirin (toplam pişirme süresi 1 saattir).
8. Sterilize ettiğiniz reçel kavanozlarına aktarıp kapaklarını kapatın ve ters çevirip kavanozun içindeki havanın tamamıyla dışarı çıktığına emin olduktan sonra güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin.


SiteMap - İmode - Wap2