Tencerede Sebzeli Süt Danası By: PnR_Sz Date: 06 May 2010, 18:41:18 Malzemeler 600 gr Süt Danası (yağsız but) 500 gr Karışık Sebze (patates,havuç, soğan, sarmısak ve biber gibi sert sebzeleri tercih edin) 150 gr Soyulmuş Domates 1 Bağ Taze Biberiye 1 Bağ Taze Kekik Zeytinyağı Tuz Taze Çekilmiş Karabiber
Yemeğin Tarifi Fırına girebilen dibi kalın bir tercerede zeytinyağını kızdırdıktan sonra eti koyup 1-2 dakika çevirin. Yanmamasına dikkat edin ama heryeri renk alsın.
Tencereyi ateşten alıp kabaca doğranmış sebzeleri etin etrafına dağıtın. Üstünü kapatıp sıcak fırına (180-200 derece) koyun. 25-30 dakika sonra etin pişmiş olması gerekir.
Etin kalınlığı pişme süresini değiştirebilir. Ynt: Tencerede Sebzeli Süt Danası By: SmBRN Date: 17 June 2010, 10:03:09 Teşekkürler.Ynt: Tencerede Sebzeli Süt Danası By: Karaelmas Date: 04 July 2010, 12:17:56 Teşekkürler.