Arşiv Anasayfa Reçeller, Marmelatlar
Sayfalar: 1
Hercai Reçeli By: SmBRN Date: 08 December 2010, 21:59:03
Hercai Reçeli Tarifi - Hercai Reçeli Nasıl Yapılır - Hercai Reçelinin Yapılışı - Karşık Yaz Meyve Reçeli


Malzemeler:

1 kg. vişne
1 kg. iri kırmızı erik
1 kg. şeftali(biraz sertçe)
1 kg. kayısı(kokulu,sert,beneksiz)
1/2 kg. nektari
1/2 kg. karadut(bulabilirseniz)
2250 gr. tozşeker
1 yemek kaşığı limon suyu veya 1 çay kaşığı ucu ile limon tuzu

Yapılışı:

1. Bütün meyveleri yıkayın.Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın.Erik,şeftali ve nektarinin kabuklarını soyun.Erikleri dilimleyin.Nektari ve şeftaliyi küp doğrayın(biraz irice)kayısıyı dilimleyin.
2. Meyveleri aralarına şekerle kat kat döşeyin(en alta kara dut yerleştirin-sulu olduğu için)
3. 30. dk. sonra ateşe alıp,hiç kısmadan kaynatmaya başlayın.Devamlı başında durarak köpüklerini kevgirle alın.Kıvamını arada kontrol edip,kaşıktan uzayarak dökülene dek pişirin(ateşi hiç kısmadan) Kıvamı gelince,limon suyu veya tuzunu ilave edip,iki taşım kaynatıp,ocağı kapatın.Hemen kavanozlara alıp kapağı kapatıp ters çevirin(soğuyana dek)

SiteMap - İmode - Wap2