Arşiv Anasayfa Reçeller, Marmelatlar
Sayfalar: 1
Yabani Incir Reçeli By: SmBRN Date: 08 December 2010, 22:01:35


MALZEMELER
60 adet yabani incir
1 kg.tozşeker
2 su bardağı su
1 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI

İncirler yıkanır,soyulur.İncirler küçükse sadece ortalarından bıçakla delinir.İncirler iriyse ortaları delinir ve çekirdek kısmı alınır.Yıkanır.
Kaynayan bol su içinde 3 dakika tutulur.
Kevgirle alınıp soğuk suya atılır.Bu işlem 3 defa tekrar edilir.

Diğer tarafta reçel tenceresine toz şeker ve su konur,
koyu bir şerbet kıvamına gelene kadar kaynatılır.

Koyulaşan şerbete, şekillerini bozmamaya özen göstererek
elle hafifçe sıkılıp, fazla suyu alındıktan sonra incirler ilave edilir.
İncirler şeffaflaşıp şerbet reçel kıvamına gelene kadar kısık ateşte kaynatılır.Limonu sıkılır,bir-iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.İyice soğuyunca kavanoza boşaltılır.

SiteMap - İmode - Wap2