2 yemek kaşığı bergamot aromalı çay tepeleme 1 yemek kaşığı earl grey çay 5 su bardağı şeker 8 su bardağı su 2 portakal suyu 2 portakal kabuğu fileto veya jülyen 2 elma fileto veya jülyen dilimlenmiş 2 çubuk tarçın 2 kök zencefil isteğe bağlı yarım limon suyu veya 3 4 parça limon tuzu 1 çay kaşığı tereyağı 4 5 karanfil
Yapılışı:
arzuya göre yapılışı bergamot aromalı çay, sıcak suda klasik çay gibi demlenir. süzülür. şeker eklenir. karıştırarak şekerin erimesi sağlanır. kaynama başlayınca, portakal suyu, çubuk tarçın, kök zencefil, 2 defa haşlanarak acısı alınmış ve 15 20 dakika haşlanmış portakal filetoları ya da çok ince jülyen kesilmiş portakal kabuğu dilimleri, elma dilimleri ve tereyağı da eklenir. reçel kıvamına gelene kadar kaynatılır. ınmesine yakın limon suyu veya limon tuzu eklenir. 5 dakika daha kaynatılır. kıvamı klasik şekilde veya şeker termometresi ile kontrol edilir. arzuya göre tane karanfil de eklenebilir. earl grey çay kullanmadan sade bergamot aromalı çay ile, veya seylan çayı ile de hazırlanabilir. bu takdirde aromasını güçlendirmek için 1 çay kaşığı bergamot esansı eklenmesi tavsiye edilir.