Arşiv Anasayfa Reçeller, Marmelatlar
Sayfalar: 1
Ravent Elma Marmeladı By: SmBRN Date: 08 December 2010, 22:06:00
elma marmeladı nasıl yapılır - elma marmeladı tarifi - marmelat tarifi - marmelat nasıl yapılır - Alman usulü marmelat - raventli marmelat

MALZEME

450 ml alan 3 kavanoz için:

700 g ravent,
1 yeşil kabuklu elma (Granny Smith, yaklaşık 200 g),
6 çorba kaşığı limon suyu,
200 ml elma suyu,
600 g pratik reçel şekeri.

Yapılışı:

1. Raventi ayıklayın, uçlarını, kesin. Raventleri ve elmayı yıkayarak kurulayın. Raventleri kıyın. Elmadan 3 dilim kesin, gerisini kıyın. Raventi ve elmayı elma suyu ile birlikte uygun bir tencereye koyun, kapağını kapatın, kısık ateşte 5-8 dakika haşlayın (raventin yumuşamış olması gerekir).

2. Pişmiş meyveleri mikserle 5 püre haline getirin yaklaşık 500 g. 5 çorba kaşığı limon suyu katın. Püreyi soğumaya bırakın.

3. Püreyi şeker ile bir tencereye dökün ve bir taşım kaynatın, kısık ateşte devamlı karıştırarak yaklaşık 4 dakika kaynatın. Kaynama sırasında üstünde oluşan köpüğü alın. Marmeladı kaynar su ile çalkalanmış 3 kavanoza bölüştürün, 1'er elma dilimi yerleştirin. Kavanozları kapatın.

SiteMap - İmode - Wap2