Arşiv Anasayfa Reçeller, Marmelatlar
Sayfalar: 1
Vanilyalı Incir Reçeli By: SmBRN Date: 08 December 2010, 22:06:15
Malzemeler:

Yarım kg ham incir
2 su bardağı şeker
2-2,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
1 paket vanilya

Yapılışı:

İlk işlem olarak incir ağacının ilk verdiği mahsul olan ham incirler soyulur.
Bir tencereye bol miktarda su konur, kaynatılır ve soyulan incirler atılır.
Tam pişmeden, sadece yumuşayacak kadar haşlanır.
Bu arada başka bir tencereye şeker ve su konur, orta ateşte koyulaşana kadar pişirilir.
Şerbet kıvam alınca limon tuzu katılır.
İncirler kaynayan sudan alınır. Hafif sıkarak şerbete atılır, şeffaflaşana kadar kısık ateşte pişirilir.
Ateşten alamadan hemen önce vanilya katılır, karıştırılır.
Ocak kapatılır, reçel tencerede soğutulur. Sonra kavanoza doldurulur.


Not: Ağacın ilk veren incir mahsulune "baba incir" de denir.

SiteMap - İmode - Wap2