Arşiv Anasayfa Reçeller, Marmelatlar
Sayfalar: 1
Kuru Fasulye Reçeli By: SmBRN Date: 08 December 2010, 22:06:41
Kuru Fasulye Reçeli Tarifi - Kuru Fasulye Reçeli Nasıl Yapılır - Kuru Fasulye Reçelinin Yapılışı

Malzemeler:

500 g kuru fasulye 3 su bardağı su
1 poşet Reçelyap
1 kg toz şeker
3-4 adet küp doğranmış kuru kayısı
3-4 adet küp doğranmış kuru incir
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı ceviz kırığı
2-3 yemek kaşığı kavrulmuş susam
2 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Kuru fasulyeleri bir kaba alın, üzerini kapatacak kadar su doldurun ve 2 saat bekletin. Suyunu süzün, bir tencereye alın, tekrar üzerini kapatacak kadar su koyun ve yumuşayıncaya kadar kaynatın. Suyunu süzün, tencereye alın ve üzerine 3 su bardağı su ekleyin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine reçelyapı dökün ve iyice karıştırın. Bu karışımı da fasulyelerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Tencerenin kenarlarında kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun ve metal kapaklı cam kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Tanelerin düzgün dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin. Soğuyan 1 kavanoz reçeli tabağa alın. Kuru kayısı, kuru incir, kuş üzümü ve cevizi ekleyerek karıştırın. Kavrulmuş susam ve tarçın ile süsleyerek servis yapın.

SiteMap - İmode - Wap2