Arşiv Anasayfa Reçeller, Marmelatlar
Sayfalar: 1
Yaban Mersini Marmelatı By: SmBRN Date: 08 December 2010, 22:07:22
Malzemeler:

50 ml alan 3 kavanoz için
800 g yaban mersini,
5 hintcevizi çiçeği (macis),
250 ml elma suyu,
1200 g şeker,
pelteleşmesini sağlayan 225 ml sıvı jelatin,
1 paket limon tuzu.

Yapılışı:

1. Meyveleri ayıklayarak yıkayın ve kurulayın, bir çatalın yardımı ile ezin.

2. Püreyi, elma suyu, macis ve şeker ile büyük bir tencereye koyun, devamlı karıştırarak kaynatın.

3. 2 dakika kaynatıktan sonra sıvı jelatini (şişeyi daha önce iyice çalkalayın) karıştırın, tekrar bir taşım kaynatın, limon tuzunu karıştırın.

4. Marmeladın üstünde oluşan köpüğü alın, macisleri çıkartın. Marmeladı kavanozlara doldurun. Kavanozları kapatın.


SiteMap - İmode - Wap2