Arşiv Anasayfa Diyet
Sayfalar: 1
Fonksiyonel Gıdalarla Zayıflayın By: SmBRN Date: 29 December 2010, 17:46:48
Diyetler - Sağlıklı Yemekler - Fonksiyonel Gıdalar - İdeal Kilo İçin Neler Yapılmalıdır



Temel beslenmenin yanında sağlığa faydaları olan ideal vucut ağırlığı için fonksiyonel gıdalarla beslenme.

Keten Tohumu: Kalp sağlığını ve bazı kanser türlerine karşı koruyucudur. Porsiyon başına 14 ila 50 gram içeriği ile diyet için önemli bir lif kaynağıdır. Kabızlığı giderir. Bağırsak iltihabı ve kolitte faydalıdır. Omega 3 yağ asitleri içerir. Tüm avantajlarından yararlanmak için tüm tohumu ezerek, kahve değirmeninden ya da robottan geçirerek günde 1 yemek kaşığı alınmalıdır. Öğütülmüş tohumlar buzdolabında hava geçirmez kaplarda 90 gün boyunca saklanabilir.


Sarımsak: Pek çok yararlı bileşik içerir. Kolesterolü düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır, kanserle savaşır. Anti-bakteriyel, iltihap giderici ve mikrop öldürücüdür. Günde 1 diş yenmesi sağlık için avantajlıdır.

Zencefil: Mide problemleri için kullanımında oldukça uzun bir geçmişi vardır. Bulantı ve araç tutması, hamilelikten kaynaklanan kusmaları gidericidir. Romatizmal ve iltihabi hastalıkların tedavisinde yararlıdır. Kanserle mücadele eden aktif bileşenleri vardır. En faydalı hali taze tüketimidir. Ancak kuru tozu da kullanılabilir.

Yeşil Çay: EGCC denilen bir madde içerir ve bu madde kanserle savaşırken, mevcut tümörlerin boyutunu küçültür ya da büyümesini engeller. Tansiyonu düşürerek enfarktüsü engeller. Parkinson ve Alzheimer hastalıklarından korur. Vücut yağlarını eritir ve metabolizmayı hızlandırır. Diğer çay türleri de yeşil çayla aynı ölçüde olmasa da benzer faydalar içerir. Bu yazı sifaliotlar.org sitesi için hazırlanmıştır.

Yulaf Kepeği: Çözünür lif oranı yüksektir. Kalp hastalığı riskini ve kolesterolü düşürür. Günde 40-60 gram tüketilmesi yeterlidir.

Soğan: C vitamini ve krom gibi pek çok yaralı madde içerir. Kokusunu kesinleştiren madde olan kükürt pek çok fayda sağlamaktadır. Şeker, kolesterol ve tansiyonu düşürür. İltihapları azaltır ve kanserin ilerlemesini durdurur. Özellikle etle pişirilip yenildiğinde kanser riskini azaltır. Genel olarak soğan ne kadar keskin ve acı ise o kadar daha fazla aktif bileşik ve fayda içerir.

Soya: Kanserle savaşır, kolesterolü dengeler ve menapozun etkilerini azaltır. Bu yazı sifaliotlar.org sitesi için hazırlanmıştır.

Domates: Prostat, bağırsak kanserlerine karşı koruma sağlar. İltihapları ve kan pıhtılaşmasını azaltır. Kalp krizi riskini düşürdüğü bilinen bir antioksidan olan likopen içerir. Domates kadar salça, ketçap gibi yan ürünleri de likopen içermektedir.

Yoğurt: Sindirim sistemi ve bağışıklık fonksiyonlarını desteklemekte içinde bulunan dost bakterilerden yararlanılır.

Fonksiyonel gıdaların faydaları günümüzde iyice kabul edilmiş ve beslenme düzenlerinde çoğunlukla yerlerini almışlardır. Sağlığa olan faydalarından yararlanmak için mümkün olduğunca yabancı madde içermeyen organik ürünler tercih edilmelidir.

SiteMap - İmode - Wap2