Arşiv Anasayfa Çorbalar
Sayfalar: 1
Ürütlü Çorba - Alanya Yöresel Çorbası By: SmBRN Date: 14 January 2011, 01:20:10
Malzemeler

* yarım su bardağı nohut (haşlanmış)
* pulbiber
* yarım su bardağı pirinç
* tuz
* 1 yemek kaşığı salça
* karabiber
* 1 tavuk budu (didiklenmiş)
* 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
* 4-5 su bardağı su
* Ürütleri için: 1 avuç kıyma, 1 tatlı kaşığı domates salça, tuz, karabiber
* 1 adet limonun suyu
* 1 çorba kaşığı un
* kuru nane


Tarif Bilgileri
Kategori: Çorba Tarifleri
Puanı: 5
Tarifi Yazdır

Yapılışı

Kıymayı,salça ve baharatları karıştırıp yoğurun. Nohut büyüklüğünde köfteler yapın.
Tencereyi ocağa koyun. Sıvı yağı ekleyin. Köfteleri kızartın. Unu ve salçayı ekleyin. Kavurun. 4-5 bardak kaynamış su ekleyin. (Yavuk suyu da olabilir) Pirincini ilave edin. 10 dakika sonra haşlanmış nohut ve didiklenmiş tavuk eti ekleyin. Baharatlarını, tuzunu, limon suyunu ekleyin. 5-10 dakika sonra çorbamız hazırdır.

Alanya'nın yöresel lezzetlerindendir. Genellikle düğünlerde yapılır. Külüklü çorba, hülüklü çorba gibi çeşitli isimleri de vardır.

SiteMap - İmode - Wap2