Arşiv Anasayfa Köfteler
Sayfalar: 1
Kabak Köftesi By: PnR_Sz Date: 06 May 2010, 18:46:24
Malzemeler
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
4 Silme Çorba Kaşığı Un
½ Su Bardağı Süt
Tuz, Karabiber
½ Su Bardağından 1 Parmak Fazla Rendelenmiş Kaşar Peyniri
½ Su Bardağı Ekmek İçi
3 Adet Kabak






Yemeğin Tarifi 
Margarini bir tencerede eritin. İnce doğranmış soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Unu ilave edin. Unun rengi değişmeye başladığında azar azar yarım su bardağı sütü ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın.

Sos kıvamına gelince tencereyi ateşin üstünden alın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Bir avuç dolusu ekmek içini eleyin. Haşlanmış ve rendelenmiş kabakları ilave edin. İyice karıştırın.

Karışımdan 1 çorba kaşığı alın. Kaşık şekli verdikten sonra kalan ekmek içine bulayın. Malzeme bitene dek bu işlemi tekrarlayın.

Hafifçe yağlanmış tepsiye dizin. 190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dk pişirin. Sıcak servis yapın.

Ynt: Kabak Köftesi By: SmBRN Date: 16 November 2010, 18:47:11
Tarif İçin Teşekkürler.
Ynt: Kabak Köftesi By: Karaelmas Date: 15 July 2013, 04:17:49
Teşekkürler.
Ynt: Kabak Köftesi By: Asligulcer Date: 18 July 2013, 11:46:03
Tsk
Ynt: Kabak Köftesi By: Serince Date: 08 August 2013, 22:31:24
Teşekkürler

SiteMap - İmode - Wap2