Arşiv Anasayfa Kekler - Pastalar
Sayfalar: 1
Pilicli Akıtma By: AnqeL_qiRL Date: 05 May 2010, 18:21:17


Malzemeler :
1 tabak Banvit Göğüs
2 çay bardağı un (silme)
2 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin (silme)
1 tutam tuz

Hazırlanışı :
Unu, yumurtayı, sütü, margarini ve tuzu bir kasede iyice çırpın. Sulu bir hamur yapın. Dip çapı 20 cm. olan bir tavayı yağlayın ve kızdırın.

Kızgın tavaya 1 kahve fincanı hamur dökün. Altı kızarınca alt üst edin. Diğer kısmı da kızarınca kenarlı servis tabağına alın. Tarife göre haşladığınız Banvit Piliç etlerini didikleyip tuz ve karabiber ilave ederek hamurun üzerine serpin. İşlemi hamur harcı bitene kadar kat kat tekrarlayın. İstediğiniz şekilde kesip biraz Banvit Piliç suyu ilave ederek hafif ateşte 10 dk. kaynatıp servis yapın.
Arzu ederseniz piliçli beşamel yapıp, pişen hamurların içine koyup sigara böreği gibi sarın, tepsiye dizin. Çok az piliç suyu ilave edip, üzerine peynir serpin. Orta hararetli fırında 10 dk. tutup servis yapın.


SiteMap - İmode - Wap2