Arşiv Anasayfa Kekler - Pastalar
Sayfalar: 1
Kalp Pasta By: SmBRN Date: 15 February 2011, 16:01:05

Malzemeler

Hamur için:
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
5 gram vanilya şekeri
Krema için:
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
Üzeri için:
1 su bardağı krem şanti
1 çay kaşığı tozşeker
1 su bardağı süt
Pembe gıda boyası
Arasına:
Meyve dilimleri

Yapılışı
HAMUR malzemesini mikser ile 5 dakika çırpın. Kalp şeklinde bir kalıba döküp, 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Bu arada kremayı hazırlayın. Bunun için, sütü ocağa koyun. Ayrı bir kapta 3 çorba kaşığı tozşeker, 2 adet yumurta ve 3 çorba kaşığı unu karıştırın. Karışımı kaynayan süte yavaş yavaş ekleyip, çırparak pişirin. Soğumaya bırakın. Pastanın dışı için, 1 su bardağı krem şanti, 1 çay kaşığı şeker ve 1 su bardağı sütü mikser ile karıştırın. Pişen keki yatay olarak üç parça halinde kesin. Alt katına kremayı yayın. Meyve parçalarını koyun. Üzerine bir miktar şanti koyup, diğer kek katını serin. Tekrar krema ve şanti koyun. Üçüncü kek parçasını üzerine yerleştirin. Son olarak bıçak yardımı ile pastanın dışını şanti kaplayın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.

Ynt: Kalp Pasta By: SagittariuS Date: 19 April 2013, 20:02:59
Nelere ihtiyacımız var?
3 adet çikolatalı pasta tabanı
200 gr. damla çikolata
100 ml. süt
60 gr. tozşeker
30 gr. kakao
650 gr. hazır şeker hamuru
Şeker hamurundan hazır gül ve yapraklar
Vanilyalı pastacı kreması
200 gr. çırpılmış krem şanti
Nişasta

Nasıl yapıyoruz?
Pasta tabanlarını 18 cm. çapındaki kalp şeklinde çemberle kesin. Bir kapta sütle tozşekeri tel çırpıcı yardımıyla çırpıp pasta tabanları ıslatın. Hazırladığınız vanilyalı pastacı kremasının içine damla çikolata ve kakao karıştırıp birinci ve ikinci pasta tabanlarının üzerine bolca sürün. Birinci pasta tabanının üzerine ikinci pasta tabanını yerleştirin. Tabanları bastırmayın. Üçüncü pasta tabanını yerleştirdikten sonra kalp pastayı spatula yardımıyla krem şantiyle kaplayın ve 2 saat buzdolabında dinlendirin. Tezgaha nişasta serpip şeker hamurunu merdaneyle pastayı kaplayacak şekilde açın. Tezgahtan alırken hamurun üzerindeki nişastayı temizleyip buzdolabında beklettiğiniz kalp pastanın üzerini kaplayın. Kenarlarından sarkan hamuru pasta spatulasıyla kesin. Artan şeker hamurunu kıvırarak pastanın kesik olan, alt çevresini kapatın. Üzerini şeker hamurundan güllerle ve yapraklarla süsleyin.


SiteMap - İmode - Wap2