Arşiv Anasayfa Hamur İşleri
Sayfalar: 1
Düğüm Çörek Açma By: SmBRN Date: 25 February 2011, 14:47:48

DÜĞÜM ÇÖREK (açma)

Dugum Corek

Malzemeler:

*

4-5 bardak un
*

3 tatlı kaşığı kurumaya
*

1 bardak el yakmayacak kadar ısıtılmış süt
*

1 yumurta + 1 yumurta akı ( sarısı üstüne kullanılacak)
*

1/3 bardak toz şeker
*

2 çay kaşığı tuz
*

125 gr tereyağı (Amerika: 1 cubuk)
*

1 çay bardağına yakın sıvıyağ

Yapılışı:

1.

Yumurta sarısı hariç malzemelerin hepsini karistirip iyice yogurun. (Unu azar azar ilave edip ele yapismayacak yumusakca bir hamur elde edin) 30-45 dakika kadar bekletin.
2.

Kabaran hamurdan yumurtadan kucuk hamur kopartip elinizde uzun cubuk sekli verin.
3.

Sonra bu hamura dugum atip kalan uclarini alttan birlestirin.
4.

Yaglanmis tepsiye birlesen uclar asagida kalacak sekilde yerlestirin.
5.

Yeniden biraz kabarmasi icin tepside bekletin.
6.

Yumurta sarisina bir tatli kasigi kadar sut ilave edip inceltin. Bu daha rahat surulmesini saglar. kabaran coreklere surun
7.

Istege gore ustune susam, corekotu, hashas serpin.
8.

Yine 175C (350F) derecede kizarana kadar pisirin.
Ynt: Düğüm Çörek Açma By: Lal-ü Aşk Date: 25 February 2011, 17:39:36
Lezzetli görunuyor tskler cnm

SiteMap - İmode - Wap2