Arşiv Anasayfa Hamur İşleri
Sayfalar: 1
Ispanaklı Alt Üst Böreği By: SmBRN Date: 12 March 2011, 21:36:50

Malzeme :
500 gr. un,
500 gr. ıspanak,
250 gr. yağ,
1 baş soğan,
2 yumurta,
1/2 demet maydanoz,
1/2 demet dereotu.

Yapılışı:
1- 500 gr. unu hamur tahtasına eleyiniz.
2- Bir kaşık yağ, 1 yumurta kırıp, tuz atıp ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız.
3- Yaş bez altında 15 dakika dinlendiriniz.
4- Yağı bir tavaya koyup hafif eritiniz.
5- Soğuk bir yere koyup hafif donmağa başlarken kaşıkla karıştıra, karıştıra beyazlatınız.
6- Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya ayırınız.
7- Bir parçayı 1/2 cm kalınlıkta daireye açıp üzerine dondurulmuş yağın yansını fırça ile sürüp boyuna 3'e katlayınız.
8- Boyuna katladığınız hamurlara kalan yağı sürerek tekrar 3'e katlayıp hamura kare şekli veriniz, En üstüne yağ sürmeyiniz.
9- Diğer hamuru da aynı şekilde açıp yağlayıp katlayınız.
10- Hamurlan 20 dakika dinlendiriniz.
11- Yağı donmuş her yumağı yarım cm. incelikte açınız, yağ artmışsa hafif yağlayıp, kenarlarından içe doğru bükerek bir çubuk yapınız.
12- Çubuğu kendi etrafında döndürerek yuvarlayıp bir yumak elde ediniz.
13- ikinci hamurda da aynı şekilde açıp yumak yapınız.
14- Tekrar 20 dakika dinlendiriniz.
15- Her parçayı tepsi büyüküğünde 1 cm. kalınlıkta açıp birini alta koyup içine içini koyup diğer yufkayı da üstüne kapatınız.
16- Kenarlarını hafif bastırıp üzerine yumurta sarısı sürünüz.
17- Önceden kızdırılmış fırında altı üstü pembe renkte pişiriniz.
18- Karelere kesip servis yapınız.

SiteMap - İmode - Wap2