Arşiv Anasayfa Et Yemekleri
Sayfalar: 1
Biberli Pastırmalı Biftek By: SmBRN Date: 17 March 2011, 18:05:15

Malzemeler

6 parça biftek
2 adet közlenmiş kırmızı biber
6 dilim pastırma
1 su bardağı brüksellahanası
2 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarmısak
1 adet pırasanın beyaz kısmı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tozşeker
Tuz, karabiber, biberiye
Bağlamak için ip
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Yapılışı
BİFTEKLERİ düz bir zemine alıp üstlerine tuz, karabiber ve biberiye serpin. Közlenmiş kırmızı biberleri boylamasına bölün. Her bifteğin üzerine bir dilim kırmızı biber ve pastırma koyun. Rulo yapıp açılmaması için iple bağlayın. Diğer taraftan brüksellahanalarını tuzlu suda haşlayıp süzün. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritip, hazırladığınız et rulolarını ve kıyılmış sarmısakları tavaya koyun. Etleri arkalı önlü kızartıp tavadan alın. Pırasayı önce boylamasına ikiye kesin. Daha sonra verev alarak incecik doğrayın. Kalan tereyağını biftekleri pişirdiğiniz tavaya alıp, üzerine 1 çorba kaşığı biber salçası ve doğranmış pırasaları ilave edip kavurun. Su, 1 çay kaşığı tozşeker ve karabiberi de ekleyin. Pırasalar yumuşayınca haşlanmış brüksellahanalarını ekleyip, etleri yeniden tavaya alın. 5 dakika daha pişirip servis yapın.





Ynt: Biberli Pastırmalı Biftek By: Mavi_Kiyamet Date: 19 March 2011, 22:27:58
fena görünmüyor Gülümseme tesekkürler
Ynt: Biberli Pastırmalı Biftek By: _dark_ Date: 20 March 2011, 12:40:48
pastırmalı kokuyodur ama Dil Çıkart

SiteMap - İmode - Wap2