Arşiv Anasayfa Bisküvi - Kurabiye
Sayfalar: 1
Vanilyalı Bisküvi By: SmBRN Date: 05 May 2010, 18:26:22

Malzemeler
Yarım kg un
Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
18 çorba kaşığı margarin
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz badem
1/4 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Elma marmelatı


Yemeğin Tarifi
Unu bir kaba eleyin. Şekeri, 18 çorba kaşığı margarini, yumurtaları, toz bademi, vanilyayı ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın. Hamurları kalıp şeklindeki bir kalıpla kesin. Çıkan şekilli hamurların yarısının ortasını, yine kalp şeklinde küçük bir kalıpla tekrar kesin.
Hepsini, hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3 dakika pişirin. Soğuduktan sonra bisküvileri ikili olacak şekilde üst üste koyun (ortasını kestikleriniz üste gelecek). Küçük kalbi içine elma marmelatı doldurun. Bir süre beklettikten sonra servis yapın.


SiteMap - İmode - Wap2