Arşiv Anasayfa Hamur İşleri
Sayfalar: 1
Haşhaşlı Ekmek By: SmBRN Date: 23 March 2011, 21:46:02
yumurtalı haşhaşlı ekmek tarifi - evde ekmek nasıl yapılır - ekmek yapımı - haşhaşlı tarifler


Yumurtalı ve haşhaşlı ekmek malzemeleri

Yarım su bardağı ılık süt

1 tatlı kaşığı tozşeker

1 paket instant maya

3 yumurta

25 gr tereyağı

2 yemek kaşığı haşhaş tohumu

3 su bardağı ekmek unu

1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı su

Yumurtalı ve haşhaşlı ekmek hazırlanışı

Süt, şeker, yumurta, tereyağı ve tuzu bir kasede karıştırın.
Un, maya ve haşhaş tohumunu ekleyip yoğurun.
Üzerini örterek 35 dakika mayalanmaya bırakın.

Kare bir kalıbı yağlayın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar
kopartıp yuvarlayın ve kalıbın içine dizin.
30 dakika daha dinlendirin.
Yumurta sarısı ve suyu karıştırıp fırça
yardımıyla hamurların üzerine sürün ve
200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
Ilık servis yapın.

SiteMap - İmode - Wap2