Haşhaşlı Ekmek By: SmBRN Date: 23 March 2011, 21:46:02
yumurtalı haşhaşlı ekmek tarifi - evde ekmek nasıl yapılır - ekmek yapımı - haşhaşlı tarifler
Yumurtalı ve haşhaşlı ekmek malzemeleri
Yarım su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 paket instant maya
3 yumurta
25 gr tereyağı
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
3 su bardağı ekmek unu
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı su
Yumurtalı ve haşhaşlı ekmek hazırlanışı
Süt, şeker, yumurta, tereyağı ve tuzu bir kasede karıştırın.
Un, maya ve haşhaş tohumunu ekleyip yoğurun.
Üzerini örterek 35 dakika mayalanmaya bırakın.
Kare bir kalıbı yağlayın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar
kopartıp yuvarlayın ve kalıbın içine dizin.
30 dakika daha dinlendirin.
Yumurta sarısı ve suyu karıştırıp fırça
yardımıyla hamurların üzerine sürün ve
200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
Ilık servis yapın.