Arşiv Anasayfa Hamur İşleri
Sayfalar: 1
Çökelekli Kömbe By: SmBRN Date: 23 March 2011, 21:46:28
çökelekli tarifler - çökelekli kömbe nasıl yapılır - çökelekli hamur işi tarifler


Çökelekli kömbe malzemeleri
Hamur için

4 su bardağı un

150 gr tereyağı

1 yemek kaşığı kuru maya

1 su bardağı ılık su

1 kesme şeker

Yarım yemek kaşığı tuz

İç malzeme için

250 gr çökelek

2 soğan

Yarım demet maydanoz

Çökelekli kömbe hazırlanışı
Mayayı bir su bardağı ılık suda eritin.
Unu ve tuzu bir kaba alın.
Maya ve kesme şekeri ekleyip karıştırın.
Yumuşak bir hamur yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat bekletin.
Soğanı ve maydanozu temizleyip ince kıyın.
Çökeleği ilave edip karıştırın. Hamuru 6 parçaya ayırın.
Her birini 40 santim çapında yarım santim kalınlığında açın.
Tereyağını tavada eritin. Fırın tepsisini yağlayın.
İlk hamuru tepsiye serip üzerine tereyağı sürün.
Diğer iki hamuru da üzerlerine tereyağı sürerek üst üste dizin.
Üçüncü hamurun üzerine çökelekli harcı yayın.
Diğer hamurları da tereyağı sürerek harcın üzerine yerleştirin.
Böreği önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin.
Dilimleyip servis yapın


SiteMap - İmode - Wap2