2 Paket Buğday Nişastası 1 Su Bardağı Un 2 Adet Yumurta 1 Paket Margarin 1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu 1 Paket Pudra Şekeri Üzerine: 1 Tatlı Kaşığı Kakao
Hazırlanışı:
Geniş bir hamur yoğurma kabında buğday nişastasını,1 su bardağı unu,2 adet yumurtayı,1 paket oda sıcaklığında margarini,1 çay kaşığı kabartma tozunu ve 1 paket pudra şekerini karıştırın.Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene dek yoğurun.
Fırın tepsisinin boyutlarında yağlı kağıt serin.Tepsinin içine yerleştirin.Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın.Elinizde yuvarlayarak şekil verin.Küçük hamur toplarını tepsiye dizin.Yuvarlak küçük bir şişe kapağını kakaoya batırın.Sonra küçük hamur topunun üzerine bastırın.Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında kurabiyelerin üzeri çok hafif pembeleşene dek pişirin[/center]Ynt: Mantar Kurabiye By: SagittariuS Date: 07 April 2013, 22:38:27 MALZEMELER 1 paket margarin 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı şeker dilerseniz 3/4 su bardağı şekerde koyabilirsiniz. 400 gr. mısır nişastası (2 paket) Yeteri kadar un 2 yemek kaşığı kakao
yapılışı..
Oda sıcaklığında olan yumuşamış margarin, yumurta, şeker iyice karıştırılır, içine kabartma tozu, un ve nişasta ilave edilerek hamur elde edilir. Hamur ceviz büyüklüğünde veya daha küçük yuvarlanabilir. Yuvarlandıktan sonra ağzı kakaoya bastırılmış şişe ile hamur üstüne bastırılarak mantar şekli verilerek tepsiye dizilir. Normal sıcaklıktaki fırına(170 derece) atılıp beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Püf noktası: Yağ yumurta ve şekeri mikser ile krema gibi olana kadar karıştırmalısınız. Böylelikle kurabiyenin yüzeyi pürüzsüz olur ve kurabiyeniz ağızda dağılır. Nefis bir tarif. afiyet olsunYnt: Mantar Kurabiye By: saifa Date: 22 November 2013, 08:39:39 teşekkürler