Arşiv Anasayfa Kekler - Pastalar
Sayfalar: 1
Limonlu Cheesecake By: AnqeL_qiRL Date: 05 May 2010, 18:32:23


Malzemeler:
-1,5 paket burçak bisküvi (veya tereyağlı bisküvi)
-4 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
-1 su bardağı + 3 yemek kaşığı toz şeker
-2 paket krem peynir, oda sıcaklığında (200 gr'lık)
-3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
-yarım su bardağı (biraz daha fazla da olabilir) krema, soğutulmuş

Hazırlanışı:
1. bisküvileri elinizle ufalayın. eritilmiş tereyağı ve 3 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırın. karışımı orta boy bir kek kalıbının tabanına iyice bastırarak yayın.

2. krem peyniri geniş bir kaba koyun. mikser yardımıyla 3 dakika karıştırın. düşük hızda karıştırmaya devam ederek 1 su bardağı toz şekeri ekleyin. 3 limon suyunu da ekleyerek hepsi özleşene kadar karıştırın.

3. temiz bir kapta kremayı tel ile küçük köpükler oluşana kadar çırpın. çırpılmış kremayı plastik bir spatula ile krem peynir karışımına yedirin. karışımı kek kalıbındaki bisküvilerin üzerine yayın. 1 saat buzlukta dondurun. daha sonra en az yarım saat buzdolabında bekletin. (bir gece bekletince daha güzel oluyor). üzerine limon dilimleri koyarak servis yapın.



SiteMap - İmode - Wap2