Arşiv Anasayfa Sebze Yemekleri
Sayfalar: 1
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz By: melek_03 Date: 05 April 2011, 09:53:24
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz - Malzemeler - İçindekiler

3 adet kereviz
1 adet portakal
2 adet havuç
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı şeker
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
tuz
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Havuçları halka halka kesin ve zeytinyağında soğanlarla birlikte kavurun.
Havuç ve soğanlar yumuşayınca,halka halka doğranmış kerevizleri üzerine döşeyin. Portakalın kabuğunu rendeleyin ve yarım fincan kadar suyunu yemeğe dökün. Rende kabuklarını da yemeğe ilave edin. 1 çay bardağı su, şeker, tuz ve limon suyunu da koyarak hafif ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip, soğuk olarak servis yapın.

SiteMap - İmode - Wap2