8 adet kabak 300 gr kıyma 1 adet soğan 1 kg yoğurt 8 diş sarımsak 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı margarin 1 tatlı kaşığı pul biber karabiber tuz Yaşmaklı Kabak Safinaz - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Kabakları soyun iki başını kestikten sonra tuzlu suda haşlayın. Soğanı ince kıyıp margarinde pembeleştirdikten sonra kıymayı ilave edip kavuralım. Salça, tuz ve karabiber ilave edip 5 dk kadar daha kavurduktan sonra 2 bardak sıcak suyla pişirelim. Sarımsakları dövüp yoğurda ekleyelim. Haşlnmış kabakları kuşbaşı şeklinde kesip servis tabağına kayalım. Üzerine kavurduğumuz kıymayı onun üstünede sarımsaklı yoğurdu yayalım. Bir çorba kaşığı margarinde yaktığımız pul biberi de yoğurdun üzerine gezdirin. Yemeğiniz servise hazır.