Arşiv Anasayfa Deniz Ürünleri
Sayfalar: 1
Mezgit Tava Italyan Usulü Ve Badem Sosu Ile By: SmBRN Date: 18 April 2011, 21:30:53
Badem Sosu, Balık, Balık Yemekleri, İtalyan Mutfağı, İtalyan Yemekleri, Mezgit, Mezgit Tava
Malzemeler:

    * 4 parça mezgit
    * 50 gr. un
    * 2 adet yumurta
    * 100 gr. galeta unu
    * 10 gr. karabiber
    * 10 gr. kasar peyniri rendelenmis

Hazırlanışı:

Balıkları güzelce yıkayıp elimizin ortasıyla hafifçe eziyoruz. Balıkların suyunu temiz bez ile kuruluyoruz, tuz karabiber ve kaşarı balıkların üzerine serpiyoruz, sonra hazırlamış olduğumuz 50 gr una balıkları buluyoruz. İki adet çırpmış olduğumuz yumurtanın içerisine balıkları atıyoruz. Ayrıca bir teflon tavaya 250gr ayçiçek yağı koyup ateşte kızdırıp yumurtanın içindeki balıkları yağda kızartıyoruz. Bir tabağa alıp, tabağın kenarına arzuya bağlı bir parça göbek salata, bir parça roka, bir dilim domates, bir dilim limon, süs için de biraz maydonoz koyabilirsiniz.

Badem sosu: 100 gr bademleri sıcak ve sirkeli suda 5 dakika haşlıyoruz ve süzüp bademlerin kabuklarını soyup dört eşit parçaya bölüyoruz. Bir tavaya 100 gr tereyağı kızdırıp bademleri içine atıyoruz, bir limonun suyunu sıkıp bir yemek kaşığı da soya sosu ilave ediyoruz. Hazırlamış olduğumuz balıkların üzerine birer kaşık ilave edip afiyet ile yiyiyoruz.
Ynt: Mezgit Tava Italyan Usulü Ve Badem Sosu Ile By: Karaelmas Date: 01 April 2013, 09:34:07
teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2