Arşiv Anasayfa Dünya Mutfakları
Sayfalar: 1
Karayip Mutfağı By: SmBRN Date: 20 April 2011, 18:01:57
Coconut Shrimps, Empanada, Jamaican Jerk Chicken, Jamaika Mutfağı, Karayip İçkileri, Karayip Mutfağı, Küba Mutfağı


Küba, Dominik, Jamaika, Haiti adalarının bulunduğu bölge Karayip denizi olarak adlandırılıyor. Karayip mutfağının ana ürünlerini deniz mahsulleri oluşturuyor. Balığın yanı sıra istiridye, yengeç ve yayınbalığı favorilerden. Istakoz ve karides ise hemen hemen tüm menülerin gözdesi. Coconut Shrimps (hindistan cevizine batırılıp yağda kızartılmış karides) denen nefis bir yemekleri var. Her restoranda yemekten önce salsa, cips&guacamole servisi yapılıyor.

Mutfağın başlıca malzemesi ise pirinç. Jamaika usulü pişirilen yemeklerde özellikle acı İskoç biberi tercih ediliyor ve çeşitli baharatların karışımı olan ‘jerk’ kullanılıyor. Jerk acı İskoç biberi, yenibahar, sarımsak, karanfil, tarçın ve Hindistan cevizinden oluşuyor ve yemeklere özel bir lezzet katıyor. Jamaican Jerk Chicken (Jamaika’nın meşhur baharatlı tavuğu) bu baharatla yapılanların en lezzetlilerinden.

Genelde kızartmalar yerine buharda pişirilmiş yemekler tercih ediliyor. Mesela buharda pişirilmiş et ve peynirden mütevellit ‘empanada’ denen güzel bir yemekleri var. Muz, mango, ananas, papaya ve hindistan cevizi gibi meyvelerin ada mutfağındaki yeri önemli. Bu meyvelerle hazırlanan lezzetli tatlılar ve yemekler günlük beslenmenin büyük bir bölümünü kaplıyor.
Ynt: Karayip Mutfağı By: !aysun! Date: 04 August 2011, 18:11:11
Bilgiler için teşekkürler
Ynt: Karayip Mutfağı By: Karaelmas Date: 28 December 2012, 12:23:24
TEŞEKKÜRLER

SiteMap - İmode - Wap2