Arşiv Anasayfa Dünya Mutfakları
Sayfalar: 1
Fransa – Provence Mutfağı By: SmBRN Date: 20 April 2011, 18:11:56
Fransız Mutfağı, Provence

Provence Fransa’nın güneyinde yer alan, şaraplarıyla ünlü bir bölge… Doğa olarak da çok güzel olan bu bölge yeşil, kırmızı ve sarının en güzel tonlarına sahip, ayrıca meyve sebzeleri de oldukça bol, bu da bölgenin mutfağına oldukça yansımış. Provence mutfağı, çok özel zeytinyağı ve bereketli topraklarının üzümlerinden elde edilen şaraplarıyla ünlü…

Doğanın bütün nimetlerinden yararlanmış ve en taze sebzelerin, meyvelerin bulunduğu, tamamen organik, katıksız, hormonsuz gıdalarla yapılan en lezzetli yemeklerin yapıldığı Provence… Bu bölge balığın en tazesini ve lezzetlisini de yiyebileceğiniz bir yer. Bozulmamış ve yemyeşil bir doğanın sunduğu taze otlar, sebzeler, kıpkırmızı domatesler, evde yapılmış peynir ve zeytinyağları ile çok sağlıklı bir mutfak.

Fransa’nın en güzel ve en kaliteli şaraplık üzümleri bu bölgede yetiştiriliyor. Üzümler hala klasik yöntemlerle toplanıyor ve ezilen üzümler şarap haline getirildikten sonra mahzenlerde açılacakları güne kadar bekletiliyor. Bölge nin toprakları verimli olduğu ve üzümleri kaliteli olduğu için şarap kültürü de oldukça zengin. Clos de Mirelle ‘Blanc de Blanc’, Daumas Gassac Grand Cru ve Chateau Selle Coeur de Grain, bölgenin en ünlü ve kaliteli şaraplarından sadece birkaçı.
Ynt: Fransa – Provence Mutfağı By: !aysun! Date: 04 August 2011, 18:13:32
Bilgiler için teşekkürler
Ynt: Fransa – Provence Mutfağı By: Karaelmas Date: 04 July 2013, 09:14:00
Teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2